maanantai 28. toukokuuta 2018

Minipuutarha tuulimyllyllä


Uudistin äidilleni syksyllä 2015 tekemäni minipuutarhan. Ruukku säilyi samana, mutta kasvit ja somisteet vaihtuivat. Lisäksi puutarhan tyyli muuttui salaisesta puutarhanurkkauksesta tuulimyllymaisemaksi. Tuulimyllyn löysin Lidlistä ja siinä on myös hämäräkytkimellä toimiva aurinkokennovalo.

Tuulimylly muistuttaa minusta enemmän majakkaa kuin tuulimyllyä, joten mielessäni maisemasta muotoutui suht karu merenrantamaisema kallioineen ja heinätupsuineen.


Havuksi löytyi viime syksyn euron aleostos eli pieni (kulta?)tuija. Tuijan vieressä on minulle uusi tuttavuus, korukurjennokka Erodium variable 'Bishop's Form', mikä ei taida olla meillä kovin talvenkestävä edes maahan istutettuna. Toinen minulle outo kasvi on pääskynkukka Pritzelago alpina. Tutumpia sen sijaan ovat toisesta minipuutarharuukusta nappaamani rantalaukkaneilikka Armeria maritima 'Splendens' ja ajuruohot (Thymus).


Ison kiven (kallion) kupeessa kasvaa myös muutama toisessa minipuutarhassa talvehtinut hopearikon alku (Saxifraga paniculata), Tuulimyllyn takana on tupsu polkuhaarikkoa (Sagina subulata) mikä saisi levitä kivien väliin rikkaruohomaisesti. Tuulimyllylle johtaa pienista litteistä koristekivistä tehty polku.Seuraavaksi täytyisi tehdä uusi minipuutarha omaankin ruukkuun. Suunnitelma on jo päässä muhimassa ja siitä tulee tunnelmaltaan ihan erilainen kuin tästä.

1 kommentti:

Kommentti piristää aina! Kiitos. / Thank you for your comment!