lauantai 10. marraskuuta 2012

Päivänvalokuvia kakkospuutarhasta

Taustalla oleva männyntaimi sai sittenkin häädön ja laitoin tilalle vähän korkeamman "risun". Tämä syreeninoksa ei kasva oikeasti, mutta hoitakoon lehtipuun virkaa kevääseen saakka.

Oikeaan reunaan täytyy myös siirtää keväällä vaikkapa keijuangervojen pieniä siementaimia pensaikoksi.


Tämän heben(?) olin myös ostanut jo aikaisemmin syksyllä. Oli vähän turhan iso tähän kohtaan, mutta en viitsinyt alkaa jakamaan tai karsimaan. Tuskin se säilyy talven yli? Mehitähdet sensijaan selvisivät aiemmassa puutarhassa sekä kuivuudesta että tulvasta hienosti.


Kaari on kovin paljas ilman köynnöstä. Ensi kesänä pitäisi keksiä siihen joku uusi pihakasvi. Ei ehkä kuitenkaan maahumalaa tai hiirenvirnaa, ettei hetken päästä tarvita viidakkoveistä portista päästäkseen. Rautalankakiemuratkin voisivat olla yksi ratkasisu.


Vain termari ja eväät puuttuu. Onneksi kuitenkin on valoa, jos sattuu hämärä yllättämään.

Joku lienee kerännyt kranssitarpeita ja käynyt samalla hieman istuskelemassa.


Kukas pensaiden takaa kurkistelee? Havujen taakse jäi noin 5 cm kaistale maata, mihin täytyisi kivien lisäksi keksiä jotain. Sammal voisi ainakin toimia. Tai jokin matala heinä. Haarikko?


Tässä vielä minipuutarha nro 2 yläviistosta kuvattuna. Ruukku tulee majailemaan talven kasvihuoneessa. Kesäksi se voisi siirtyä vaikka terassin pöydälle tms. Ei ehkä kuitenkaan täyteen aurinkoon ja sateeseen.



Löysin ilokseni vanhat leikkieläimeni, ja tämä vähän isompi peura 1970 -luvulta uskaltautui heti uutta puutarhaa tarkastelemaan. Kumpa ei nyt sitten vain rouskuttaisi ihan kaikkea suuhunsa ;)


Mukavaa marraskuuta!

4 kommenttia:

  1. Ihana, satumainen paikka!

    VastaaPoista
  2. Hi,the minigarden is amazing! Miniregards from sunny Spain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for you visit.

      Here in Finland we hardly have seen the sun for weeks. It's always gray and misty when you look out. But it's also quite warm here. It should be winter now, cold and snow.

      Poista
  3. Enhorabuena por tu mini-jardin se ve fantastico, me encanta!!!
    Has hecho un precioso trabajo.
    besitos ascension

    VastaaPoista

Kommentti piristää aina! Kiitos. / Thank you for your comment!